Pagina 3 van 10 pagina's  < 1 2 3 4 5 >  Last ›

#274 KASPER & DE TEHUIZEN (vervolg)

Hier weer een fragment uit m’n graphic novel in wording. De belettering ligt er los bij, later wordt een en ander vormgegeven.
Dit keer is het 2019. Een blik in de tuin van het activiteitencentrum waar Kasper overdag te vinden is.

image

image

image

image

image

image

image


| mv | Sat, 25 Jan 2020 |#273 KRASSEN!

image

Over enkele maanden wil ik graag eens meedoen aan een lokaal, kleinschalig stripgedoe: Comics Art & Beer. Daartoe ben ik eerst wat handelswaar aan het produceren, waaronder bovenstaande Mevrouw Kras Poster. Die kun je daar dan kopen OF winnen met een MevrouwKrasLot. Tevens maak ik voor die gelegenheid een boekje getiteld: Een goede grondhouding - vijf observaties over tuinen, plus tekeningen. Oplage, max 15 stuks. Het moet wel kleinschalig blijven, nietwaar.

Datum en lokatie volgen. Intussen, lekker krassen en vlekken!

image


| mv | Fri, 17 Jan 2020 |#272 STRIPPERS

image

Tijdens een blessure aan m’n linkerhand (tekenhand) de afgelopen maanden, heb ik in een moordend tempo stripverhalen gelezen. Zo heb ik drie striptekenaressen van allure ontdekt, en één voorbeeldige strip-scenarioschrijfster. De eerste drie vertellen autobiografische verhalen, geen van de drie houdt zich aan de bekende verdeling van negen plaatjes per pagina. Ze doen wat ze willen. En goed ook. Allemaal aanraders. Ook voor degenen die meestal geen strips lezen. Ik houd me aanbevolen voor meer.

Onder Nederlandse, vrouwelijke tekenaars kan ik tot nu geen voorbeelden vinden van graphicnovelartiesten die mij net zo aanspreken als deze. Er zijn natuurlijk genoeg geweldige tekenaars/essen van wie ik er menigeen volg op Instagram. Maar van tekenaars die ook een langer verhaal kunnen vertellen, zijn er weer minder. Niet voor niets werken er meestal twee aan één stripverhaal: een tekenaar en een schrijver. Soms vormen ze een bijzonder gelukkige combinatie (Uderzo en Goscinny van Asterix) die echter niet altijd door hun opvolgers geëvenaard wordt. Althans, ik vond de nieuwe Asterix, De dochter van de veldheer, een beetje tegenvallen.

Ook strips die Vikingen, grote tieten, horror of sci-fi tot onderwerp hebben, raken me niet, al zijn ze vaak meesterlijk getekend. Prachtige schaduwen, bewonderingswaardige beheersing van het perspectief, en toch. Anime doen me eveneens niks, helaas, juist van dit genre puilen de kasten in de winkels uit. Van leuke, excentrieke mannetjes als Zippy the pinhead, getekend door Bill Griffith, zijn er weer veel te weinig, tenzij we Urbanus meetellen.

Kortom: er kan nog wel een stripfiguur bij, toch? Nu m’n linkerhand is genezen, kan en ga ik verder tot ik de juiste verhouding beeld-tekst heb.


image image

image


| mv | Fri, 06 Dec 2019 |#270 KASPER & DE TEHUIZEN (vervolg)

SEIZOENSGEBONDEN INTERMEZZO


image


image


image


image


image

image


| mv | Mon, 02 Dec 2019 |#269 DANS (vervolg Kasper & de tehuizen)

Dansen
In die zomer toen ik dacht dat ik zo’n beetje alles wist, pakte ik met Suï de zooi uit mijn ouderlijk huis in.
We hadden nog geen weet van de noodlottige jaren die m’n jongste broer tegemoet ging in het verre noorden van Nederland. Ik stond er niet bij stil dat ik verantwoordelijk zou blijven voor Kasper, laat staan dat ik dacht aan de gevolgen die dit zou hebben. Het is maar goed dat we de toekomst niet kennen, denk ik zo.
Maar anders dan m’n jongste broer had ik het voordeel dat ik al achttien was, dat ik niet bij vreemden ondergebracht was. Kasper was toegelaten tot een van de eerste gezinsvervangende tehuizen voor verstandelijk beperkten in Nederland, een mooi nieuw tehuis met spiksplinternieuwe leidsters die zich niet alleen pioniers waanden, maar dat ook daadwerkelijk waren. Ons ouderlijk huis was verkocht en ik was ingeloot bij een studie.
En, wij hadden Iggy Pop!


(Volgende keer: De pioniers en alweer een korte geschiedenis.)

 


| mv | Fri, 27 Sep 2019 |Pagina 3 van 10 pagina's  < 1 2 3 4 5 >  Last ›